Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hős6os

Hős6os
× Rendező(k): Don Hall, Chris Williams
× Producer(ek): Roy Conli
× Forgatókönyvíró(k): Robert L. Baird, Dan Gerson, Jordan Roberts
× Szinkronhangok: Ryan Potter, Scott Adsit, Daniel Henney, T. J. Miller
× Zene: Henry Jackman
× Studió: Walt Disney Animation Studios
× Premier: 2014. November 7.
× Időtartam: 102 perc
× Bevétel: 651.966.600.
Hős6os (eredeti cím: Big Hero 6) színes, amerikai egész estés 3D-s számítógépes animációs film. A forgatókönyvet Duncan Rouleau és Steven T. Seagle írta, Don Hall rendezte, a zenéjét Henry Jackman szerezte, a producer Roy Conli és Kristina Reed. Készítette a Walt Disney Pictures és a Walt Disney Animation Studios, a Walt Disney Studios Motion Pictures forgalmazásában. Az animációs film a stúdió 54. egész estés filmalkotása. A mozifilm története a Marvel Comics képregények szuperhősein alapul. Főhősei egy csapat egyedi képességekkel rendelkező tinédzser (és egy robot), akik megpróbálják megmenteni a városukat a fenyegető gonosztól.
Történet
A történet San Fransokyo-ban (egy kitalált városban amely Tokió és San Francisco keveréke) játszódik. Főhőse a 13 éves Hiro Hamada, egy igazi szuperzseni, aki nagyon szereti a robotikát. San Fransokyo legsötétebb helyein a saját kis robotjával fizető robot harcokban vesz részt. A bátyja, Tadashi szerint azonban Hironak tanulásra kéne fordítani az erejét, ezért ráveszi őt, hogy jelentkezzen a robotika szakterülettel foglakozó egyetemre, ahol ő is tanul. Bemutatja őt az osztálytársainak, egyben legjobb barátainak: Gogo, a szuper-sebesség feltalálásával kísérletező csajt, Wasabit, a plazma és lézerfegyver tervezőt, Mézvirágot, a kémiai lángelmét, és Fredet, a suli dinókabaláját. Tadashi saját kísérlete egy Baymax nevű robot, akit az egészségügyi segítésre programozott. A bátyja, és Tadashi tanárának, Callaghan professzornak az invitálására Hiro végül rászánja magát, hogy jelentkezik az egyetemre.
A felvételin saját tervezésű "mikrobotjait" mutatja be az elnökségnek, (több ezer mikroméretű robot, melyet az emberi elme segítségével lehet irányítani). A találmánya lenyűgöz mindenkit, köztük Alistair Krei multimilliomost feltalálót is, aki szívesen megvásárolná a találmányt, de Hiro nem adja el. Ezután nem sokkal, az egyetem épületben váratlan tűz üt ki; Callaghan professzor bennragad az égő épületben, így Tadashi érte megy, hogy megmentse, de végül mindketten odavesznek a romok között.
A balsorsú eset után hónapok telnek, de Hiro nehezen tudja feldolgozni a bátyja elvesztésért érzett gyászt. Megkeseredetté és bezárkózottá válik. Egy alkalommal véletlenül működésbe hozza Baymaxet, aki (a programja szerint) kötelességének érzi, hogy segítsen Hirónak felépülni "a betegségéből". Az ő véletlenszerű közbenjárására Hiro kideríti, hogy egy titokzatos épületben, valaki sorozatosan gyártja az ő mikrobotjait. Az illető egy maszkot viselő alak, aki gonosz célokra használja fel a robotokat. Hiro úgy hiszi, az illető felelős a bátyja haláláért, így kötelességének érzi, hogy megtalálja őt. Ehhez vadonatúj felszerelést készít Baymaxnek, és beépít a programjába, egy kommandós harci chipet, aminek köszönhetően Baymax tud karatézni, harcolni és egy egész arzénányi fegyverrel is rendelkezik.
Elindulnak hát, hogy megkeressék a maszkos fickót, melyben segítségükre lesznek Tadashi barátai is. Az akció azonban kudarcba fullad, és csak a szerencsének köszönhető, hogy túlélik azt. Hiro rájön, ahhoz, hogy megtalálják a fickót, profi csapatra van szüksége. így kihasználva a barátai egyedi tehetségeit mindegyiküknek különböző szuper ruhákat tervez, amellyel mindnyájan hasznosítani tudják a robotikai kísérleteiket is: Gogo, fénysebességű keréklábakat kap, Wasabi plazmaágyúkat, Mézvirág beépített kémiai szettet, Fred pedig tűzokádó sárkányjelmezt. A csapat immár közösen vág neki a tervezett akciójuknak.
A város mellett egy elhagyatott szigeten találnak a maszkos férfira. Kiderítik, hogy korábban Alistair Krei ezen a szigeten végzett kísérleteket a teleportálással, ám a kísérlet kudarcba fulladt, így a kormány leállította a programot. Úgy hiszik, Krei a maszkos férfi, aki most ezt a kudarcot próbálja helyrehozni a mikrobotokkal. Végül szembeszállnak a maszkos férfival, ám, mikor elkapják, legnagyobb meglepetésükre Krei helyett Callaghan professzort találják benne, aki mégsem halt meg a tűzben. Hiro őt vádolja Tadashi halálért, és utasítja Baymaxet, hogy ölje meg: kiveszi az egészségügyi chipét, így Baymax kizárólag a kommandós chip programja szerint cselekszik. Mielőtt azonban árthatna Callaghan professzornak, ő elmenekül, a csapat pedig visszaállítja Baymaxet eredeti programjába. Hiro ezért megharagszik rájuk, és visszatér Baymaxel a laborába, hogy megjavítsa őt. Ismét felül akarja írni a programját, de Baymax nem engedi ezt, emlékeztetvén Hirót, hogy Tadashi azért készítette őt, hogy segítsen az embereknek, nem azért, hogy ártson nekik. Egy rövid videóüzenetben bemutatja, hogy Tadashi, miként készítette el őt; ezáltal Hiro végre képes feldolgozni a bátyja halálát, és megbékél iránta.
Hiro és barátai ezután fényt derítenek rá, hogy Callaghan terve az, hogy elpusztítja Alistair Kreit, mert ő vádolja a saját lánya haláláért, aki a teleportási kísérlet során életét vesztette. A mikrobotok segítségével működésbe hozza az űrportált, hogy azzal pusztítsa el Krei vállalatát, majd utána őt is. A hat tagú szupercsapat azonban felveszi a harcot Callaghan ellen. Közös erőfeszítéssel sikerül megállítaniuk őt, mielőtt túl késő lenne. Azonban a létrehozott űrportál kis híján magába szív mindent; Baymax felfedezi, hogy Callaghan lánya életben van az űrportálon túl, ahol hiperálomba zuhant. Így hát Hiróval közösen bemennek érte, hogy megmentsék. De a portál végül összeomlik, és Baymax kénytelen feláldozni magát, hogy Hiro és Callaghan lánya kijussanak. Hiro nagyon szomorú, hogy elvesztette a robotot, akit igencsak megszeretett. Végül épségben megmenekülnek mindannyian, Abigail-el kiegészülve, míg Callaghant letartóztatja a rendőrség.
Hónapokkal később Hiro végül elkezd járni az egyetemre, új barátai társaságában. Egy alkalommal felfedezi, hogy nála maradt Baymax egészségügyi chipje, (ami meghatározza az egész személyiségét), így annak alapján újra tudja építeni őt. Nagyon boldog, mikor ez végül sikerül neki. A hat jó barát ezek után folytatják hősi feladatukat, és ha baj van, Hős6os szupercsapat néven vigyáznak San Fransokyo lakosainak épségére.