Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pán Péter (1953)

2015.08.28
Pán Péter
× Rendező(k): Clyde Geronimi - Wilfred Jackson - Hamilton Luske
× Producer(ek): Walt Disney
× Író(k): Milt Banta - William Cottrell - Winston Hibler - Bill Peet - Erdman Penner - Joe Rinaldi - Ted Sears - Ralph Wright
× Történet: J. M. Barrie
× Szinkronhangok: Bobby Driscoll - Kathryn Beaumont - Hans Conried - Paul Collins - Tommy Luske
× Zene: Oliver Wallace - Sammy Fain - Frank Churchill - Sammy Cahn - Ed Penner - Winston Hibler - Ted Sears× Studió: Walt Disney Animation Studios
× Megjelenés: 1953. Február 5.
× Hossz: 76 Perc
× Bevétel: 87.404.651.
Pán Péter (eredeti címén Peter Pan) egész estés amerikai rajzfilm, amely a Walt Disney 14. filmalkotása, 1953-ban mutatták be a mozikban. A film J. M. Barrie műve alapján készült, a forgatókönyvet Milt Banta, William Cottrell, Winston Hibler, Bill Peet, Erdman Penner, Joe Rinaldi, Ted Sears és Ralph Wright írta, Clyde Geronimi, Wilfred Jackson és Hamilton Luske rendezte, a zenéjét Oliver Wallace szerezte, a producer Walt Disney. A Walt Disney Productions készítette, a Buena Vista és az RKO Pictures forgalmazta. Amerikában 1953. február 5-én mutatták be, Magyarországon pedig 1998. március 3-án VHS-en adták ki.
Történet
Pán Péter egy repülő kisfiú, aki nem akar felnőni. Barátja Wendy Londonban élt egy emeletes házban a mamájával, a papájával és két kisöccsével, Johnnal és Michaellel. Mesébe illő históriák kezdődnek, amikor Pán Péter meglátogatja a három londoni gyereket, és elviszi őket a hírhedt Sohaországba, ahol a gyerekek soha nem nőnek fel, mindig gyerekek maradnak. Csingiling, a kis tündér és egy kis úgynevezett tündérpor segítségével az előtte emeletes házakban élő testvérek megtanulnak repülni, és segítenek Pán Péternek, hogy legyőzze ősellenségét a hatalomra éhes és rosszakaratú Hook kapitányt. A történet végén a kis hősök természetesen győzedelmeskednek a gonosz fölött.
Visszatérés Sohaországba (2002)
Pán Péter – Visszatérés Sohaországba (eredeti címén Return to Neverland) egész estés amerikai-kanadai-ausztrál 2D-s számítógépes animációs film, amely az 1953-ban bemutatott Pán Péter című mozifilm folytatása, 2002-ben mutatták be a mozikban. A forgatókönyvet Carter Crocker és Temple Mathews írta, Robin Budd és Donovan Cook rendezte, a zenéjét Joel McNeely szerezte, a prodoucer Dan Rounds és Christopher Chase. A Walt Disney Productions készítette, a Buena Vista forgalmazta. Amerikában 2002. február 15-én mutatták be. Magyarországon pedig március 28-án vetítették le.
Történet
Jane egy olyan kislány, aki elfordult a gyermeki fantázia csodáitól - és mindattól, ami Pán Péterhez kötötte - hogy beletemetkezzen a háború borzalmaiba, és a londoni bombázás túléléséért folytatott harcba. Amikor Hook tévedésből elrabolja és magával viszi Sohaországba, Jane-nek szembesülnie kell a képzeletbeli világ valódiságával. Pán Péter kimenti a kalóz karmai közül és igyekszik felnyitni a szemét Sohaország csodáira, de a kislány egyetlen vágya az, hogy visszatérjen a valóságba. Csakhogy ahhoz, hogy visszatérhessen - repülnie kell, ahhoz pedig, hogy repülhessen - hinnie. Pán Péterre, Csingilingre és az Eltűnt Fiúkra vár a feladat, hogy segítsenek neki újra felfedezni az örömre és csodálkozásra való gyermeki képességet, Jane-nek pedig önmagában kell megtalálnia az utat, hogy újra hinni tudjon a képzelet hatalmában. A Visszatérés Sohaországba lényegében arra hívja fel a figyelmet - minden gyerekét 2-től 102 évesig -, hogy a legnagyobb viszontagságok között milyen fontos a hit és a gazdag képzelet megőrzése. Eme utazás során a nézőben újjáéled a bűbájos figurák iránti szeretet, és a gonosz Hook kapitány vagy Mr. Smee éppúgy belopja magát a szívünkbe, mint Pán Péter, Csingiling, az Eltűnt Fiúk és Sohaország legendájának minden hozzátartózója.
Csingiling-Animációk (2008-)
Csingiling (2008)
A történet főhőse a tündérrév mesés világának egy szülöttje és ráébred, hogy milyen különös tulajdonságok birtokában van. De abban a pillanatban, ahogy valamennyi tündértársával közösen elindulna, hogy a világra a telet tavasszá varázsolja, ráébred, hogy nem mehet el a többiekkel együtt. Ezért tündérrévben kell maradnia és ott levő társait bűvöli el csodás dolgaival. Próbálkozik szabadulni a számára terhessé váló tulajdonságaitól, és arra szeretné megkérni új barátait, hogy tanítsák meg minden olyanra, amire a tündérréviek képesek. Abban reménykedik, hogy ezzel előbb vagy utóbb útra tud kelni, de közben megfeledkezik róla, ki is saját maga valóban. Azt is elfelejti, hogy másféle szeretne lenni, mint amilyen lehetne igazán. Csupán a tavasz érkezését hátráltatja. A jó barátai segítségek nélkül a pöttöm tündér nem értené meg, hogy jobban a saját, meglevő képességeiben kell megbecsülnie. Mert, hogyha találékonyságok és ötletek kellenek, akkor felé fordulnak a völgy lakók. Nélküle, úgy tűnik, hogy a tavasz se jön el.
Csingiling és az elveszett kincs (2009)
Csingiling a kis barkácstündér azt a megtisztelő feladatot kapja , hogy készítsen egy jogart a holdkőnek. A holdkő és a Hold segítségével készül a csillámpor, ami táplálja a Tündérpor-fát. Csingiling elkezdi készíteni a jogart ebben segít neki legjobb barátja Terence. Csing szorgoskodásai közben a jogar és később a holdkő eltörik,ezen összevesznek Terencel. Ezután elhatározza, hogy megkeres egy tükröt ami teljesíti egy kívánságát. Titokban épít egy hőlégballont, azzal indul a tükör keresésére. Útközben találkozik Lánggal Szentjánosbogárral. Később Terence utánamegy és segít neki. Mikor a tükröt megtalálja Terence barátságát kívánja, elpazarolja a kívánságot. Végül az új jogarhoz a tükrön talált gyémántot használja fel.
Csingiling és a nagy tündérmentés (2010)
Csingiling megbarátkozik egy Lizzy nevű kislánnyal, aki mindig is elhitte a tündérpor erejét és a mesék világát, valamint egész életében arról ábrándozott, hogy egy tündérrel összetalálkozzon. Lizzy és Csingiling jó barátságot köt. Az összes többi tündér eközben úgy gondolja, hogy Csingilinget fogságban van az emberek között. Így erősen mentő hadművelet a kezdetét veszi. Amíg Csingiling teljesen más küldetést tűz ki, hogy biztonságos kockáztatás árán is, de segít újdonsült barátjának, hogy minél korábban békét köthessen elidegenedett édesapjával. Tovább bonyolítja el ezt a helyzetet, hogy ez a mentőakció füstbe menjen és így a tündérek teljes fajának sorsa is vészhelyzetbe kerül.
Csingiling és a nagy verseny (2011)
Csingiling és barátai összegyűlnek, hogy kiálljanak egy próbát egy nagy mérkőzésen. A tündérek nagy versenyt rendeznek, ami egy izgalmas és fantasztikus sportesemény, és tele van csupa meglepetéssel. Rosetta, és az újonc Chloe elhatározzák, hogy valahára megtörik a kerti tündérek sorozatos vereségét. A vihartündérek a kihívás elébe állnak, és ezennel elindul a nagy szenzációs verseny. Azonban a kerti tündéreknek fontos mélyre ásniuk, ha meg akarják nyerni ezt a versenyt.
A szárnyak titka (2012)
Csingiling új tündérekkel ismerkedik meg. Lesz egy nagyon jó barátja, a kalandos, mindig jó kedvű Periwinkle. Csingiling egyik alkalommal átlépi Tündérrév határát, mellyel bajba sodorja társait. A "másik világban" megismerkedik Zúzmarával, aki olyan, mintha a testévre volna. De valójában is testvérek lennének?
Csingiling és a kalóztündér (2014)
A főszereplő, Csingiling, aki egy jószívű ifjú tündér. Zarina is egy tündér, aki egy porológus, de egyszer egy váratlan időpontban el akarja lopni a kék tündérport, amely Tündérzugban a legfontosabb. Miután megkaparintja azt, gyorsan elrepül vele, hogy beállhasson a Koponyaszikla kalózainak tagjai közé. Csingiling és a barátai elindulnak, hogy Zarina tervét megfékezzék. Útjuk során sok különös kalandokban vesznek részt. A feladatuk, hogy a saját helyére, teljes mértékben vigyék vissza az összes kék tündérport.
Csingiling és a Soharém legendája (2015)
Gilda nagyon vidám és jó tehetségű állattündér. A kis tündér úgy véli nem szabad egy könyvet a borítójáról megítélni, ahogyan egy állatot sem az agyara méretéről. Megbarátkozik az óriási méretű és ismeretlen lénnyel. Ez a lény, a Soharém. Amíg Csingiling és a többiek kicsit aggódottan nézik Tündérlakban az új látogatót, addig az elit felderítő tündércsapat elhatározza, hogy az lesz a legjobb, ha foglyul ejtik ezt a lényt, még mielőtt lerombolja a házaikat. Gilda eközben mégis a szívére hallgat, és a többiek barátságát is kockáztatja. Azt kéri a barátaitól, hogy mentsék meg közösen Soharémet.