Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Macskarisztokraták
× Rendező(k): Wolfgang Reitherman
× Producer(ek): Winston Hibler - Wolfgang Reitherman
× Író(k): Ken Anderson - Larry Clemmons - Eric Cleworth - Vance Garry - Julius Svendsen - Frank Thomas - Ralph Wright
× Alapmű: "The Aristocats" by Tom McGowan and Tom Rowe
× Szinkronhangok: Phil Harris - Eva Gabor - Hermione Baddeley - Gary Dubin - Dean Clark - Sterling Holloway - Roddy Maude-Roxby - Liz English
× Zene: George Bruns - Richard and Robert Sherman - Floyd Huddleston - Al Rinker - Terry Gilkyson
× Studió: Walt Disney Animation Studios
× Megjelenés: 1970. December 11.
× Hossz: 78 Perc
Macskarisztokraták (eredeti címén The Aristocats) egész estés amerikai rajzfilm, amely a Walt Disney 20. filmalkotása, 1970-ben mutatták be a mozikban. A forgatókönyvet Ken Anderson és Larry Clemmons írta, Wolfgang Reitherman rendezte, a zenéjét George Bruns szerezte. A Walt Disney Productions készítette, a Buena Vista Pictures forgalmazta. Ez az első olyan animációval készült mozifilm, amelyben már nem működött közre Walt Disney. Amerikában 1970. december 11-én mutatták be. Magyarországon 1994. március 31-én vetítették le. 2007-ben tervezték bemutatni a második részét de még 2005. végén ismeretlen okok miatt törölték.
Történet
kedves és hóbortos párizsi milliomosnő közzéteszi végrendeletét, mely szerint minden vagyonát macskáira, Hercegnőre és kölykeire hagyja. A hoppon maradt, pénzsóvár komornyik dühös, mert nem rá hagyják az örökséget. Így cselt sző az örökösök ellen. Éjszaka elviszi a cicákat messzire otthonuktól, mire a gazdájuk kétségbeesetten keresi őket. A cicák nagyon félnek, mert nem tudják hogy hova keveredtek. Ám Thomas O'Pamacska, a verekedős háztetőzenész dzsesszbandájával a bájos macskahölgy és cicái, Marie, Toulouse és Berlioz segítségére siet. Rengeteg kalandon mennek keresztül, de végül hazajutnak a kiscicák, Hercegnővel, és az új apukájukkal, Thomas O'Pamacskával. Végül a komornyikot is megleckéztetik gaztetteiért, a többi állat segítségével.